Заряджена легенда:
Ford Mustang Mach-E
Важко уявити світ без культового Ford Mustang - автомобіля, який з моменту своєї появи 60 років тому у 1964-му році став справжним культом. Сьогодні, сучасний електричний кросовер Ford Mustang Mach-E по праву носить легендарне ім'я Mustang. Нижче - всі подробиці о моделі та переваги офіційного Ford Mustang Mach-E перед автомобілем з американського ринку.
Легентарний Ford Mustang святкує 60-річчя
Існує ряд причин, чому Ford Mustang закріпив за собою легендарний статус, в тому числі участь у найкращій автомобільній погоні всіх часів разом зі Стівом МакКуїном у культовому трилері 1968-го "Буллітт". Але, звісно, це була не причина, а наслідок того впливу, який Mustang має на автомобільну культуру вже 60 років.

Коли прийшов час визначитись з іменем нового автомобіля, думки керівництва компанії розійшлися. Генрі Форд ІІ цілком передбачувано віддав перевагу таким невигадливим назвам, як Special Falcon та Thunderbird II, в той час як Лі Якокка (на той час президент компанії) наполягав на Torino або Cougar. Серед інших запропонованих назв були Puma, Bronco, Cheetah і Colt. Форд мудро обрав Mustang, хоча більшість відкинутих пропозицій, в кінцевому підсумку також стали моделями Ford.
1-мільйонний Ford Mustang
За чотири місяці було продано понад 100 тис. Мустангів, і він посів своє місце в п'ятірці лідерів за обсягом продажів. Загалом за перший календарний рік було продано понад 420 000 автомобілів, що зробило Mustang найуспішнішим автомобілем, випущеним у США.
Вже 2 березня 1966 року з конвеєра заводу в Дірборні зійшов мільйонний "Мустанг". Таким чином, Ford Mustang не лише встановив новий рекорд виробництва легкових автомобілів у США, але й мав найбільший вплив на американську економіку (з усіх нових автомобілів) з часів Другої світової війни: роздрібні продажі склали понад $2,8 млрд.
історія появи легендарного авто
Тест-драйв оновленого Ford Mustang
Ford Mustang Mach-E
Ford Mustang Mach-E черпає натхнення в концепції та стилістиці свого культового тезки, тільки в більш практичному та популярному кузові кросовера. Чи може водійський досвід бути більш схожим на Мустанг? Звичайно, адже Mach-E – це якісний електромобіль з переконливими характеристиками та мужнім характером. І ось чому нам потрібно більше таких електромобілів, як Mach-E!
Назва "Mach-E" для електричного Ford Mustang – це відсилка до культового Mustang Mach 1, топового варіанту класичного Мустангу першого покоління, який дебютував 55 років тому, у далекому 1969 році, й швидко став синонімом потужності та швидкості.
Включивши "Mach" до назви Mustang Mach-E, компанія Ford мала на меті підкреслити високоефективні характеристики електричного кросовера та узгодити його зі спадщиною бренду Mustang. Додавання літери "E" до "Mach-E" відображає електричну природу автомобіля, підкреслюючи його повністю електричну силову установку.
Високотехнологічний інтер'єр
На перший погляд інтер'єр нічим не нагадує легендарне купе, окрім коня на кермі. Панель приладів та дверні карти здебільшого вкриті м'якою шкірою поверхнею. Величезний 15,5-дюймовий вертикально орієнтований сенсорний экран є одним з найкращих в класі. Він ефективно використовує додаткову площу, всі кнопки та меню інтуїтивно зрозумілі з першого погляду.
Ford Mustang Mach-E заряджається від 10 до 80% за 38 хвилин
Доступна в Україні офіційна версія Ford Mustang Mach-E має акумуляторну батарею ємністю 75 кВт/год. Такий Mach-E виробляє 269 к.с. та передає всі 580 Нм крутного моменту з двох моторів на всі колеса практично з місця, розганяючи електричний Mustang до 100 км/год за 6,3 с. Максимальна швидкість розумно обмежена позначкою в 180 км/год. Повного заряду батареї вистачає на 400 км шляху. А щоб поповнити заряд акумулятора від 10 до 80%, знадобиться лише 38 хвилин, за умови заряджання від достатньо потужного джерела постійного струму.
Ford Mustang Mach-E в Україні
В Україні Mustang Mach-E поки-що пропонується лише в комплектації Premium за 2 043 000 грн (за курсом €1 = 41,60 грн). Доведеться трохи помучитись лише з вибором кольору: червоний, блакитний, помаранчевий, білий, чорний, чи один з двох варіантів сірого. І в кожному він виглядає неперевершено.
В чому переваги офіційного Ford Mustang Mach-E?
наразі є можливість придбати офіційний кросовер, який має багато перевага офіційного продукту
Всі переваги офіційного Ford Mustang Mach-E
Електричний Ford Mustang Mach-E
Made on
Tilda